Search

Sunday, September 27, 2015

Knipmode 10/2015#14 DressIk heb  dit stofje een keer op de stoffen circus gekocht , een jaar or twee geleden, en ik heb het al een paar keer uit de kast gehaald om het te gebruiken maar elke keer ging ie terug.
Het was voor deze jurk bestemd, denk ik. Het heeft stretch alleen in dwarsrichting dus de boven kant is rekbaar,geknipt in dwarsrichting , maar de rok moest recht van draad door die vlindertjes print. Daarom dacht ik in eerste instantie om een wijde rok te maken en de bovenkant van de Knipmode jurkje te gebruiken maar dat was een slecht idee, vreselijk, uiteindelijk toch die Knip rok maar uitgetekend en  aangenaaid.

Het was even puzzelen om de vlinders door te laten "lopen", omdat ik had al zo veel in dat stof geknipt had ik  niet meer zo veel  keuze, de achterkant is aardig gelukt de zijkanten wat minder .


Het is een heerlijk jurkje, maar ik heb de halsrand wel 1.5 cm breder gemaakt anders was van alles en nog wat te zien :). Ook heb ik 2 drukknopjes aan de binnen kant genaaid om zeker van te zijn dat de boel dicht blijft :).

Ook heb ik het lijfje gevoerd met een dunne tricot , van de buiten stof had ik niet genoeg maar het was toch te dik . De mouwen eerst genaaid en daarna het lijfje dicht, ging heel makkelijk . In de taille heb ik ook elastiek genaaid  voor extra versteviging, die heb ik aan de achterkant ook een beetje gerekt aan de voorkant is 1/1 genaaid.Het patroon ging heel makkelijk in elkaar, het duurde meer om te beslissen welke maat te maken.
Ik ben heel blij mee en zo ook een lapje minder in mijn kast ( wel vandaag 5 bijgekocht op de stoffen markt in Almere Buiten , oops :)4 comments: