Search

Sunday, February 28, 2016

Chiffon Top-Knipmode 09/2015#16


Dit is een top uit Knipmode 09/2015  top 16 , het was al lang klaar op de sluiting achter na, nou dat was een klus van 5 min met knoop en al. Maar nu is ie echt klaar!

Ik weet dat het een en al kreuken is maar dat was na 1 uur zitten in de auto en ik heb mijn kans genomen om de fotos te krijgen anders was mijn "fotograaf " weg :)
  Het was best veel werk voor een topje maar ik ben blij met het resultaat.  
--------------------------------------
This top is from Knipmode Magazine 9/2015#16, it was almost ready but the small thread loop did have to wait almost a month ( or longer). Anyway now is finished and I am really happy with it.
I know that it is all creases but this pictures were made after 1 hour sitting in the car and I took my chance for the pictures otherwise my photograph was going away.
It was a little work for a simple top but chiffon and simple don't go together I guess.
Omdat mijn stof doorzichtig is  heb ik besloten om de achterpand dubbel te maken.
---------------------------------
Because my fabric is pretty transparent I made the back double layered.


Source: knipmode.nl

Ik vind de voorkant heel leuk en met een doorzichtige stof is dat perfect. Er zijn twee verschillende panden  die worden aan elkaar genaaid , en de bovenste wordt dan  met een bies gesloten. 
-------------------------------

I was in love with the front design and the two layers front bodice worked well for my transparent fabric.De instructies van Knip zijn ook best goed, alleen hadden ze over een kleine zoom van 5 mm , nou , met dit stofje was dat niet te doen maar wel met een roozoom voet , die ik niet had , wel een bij een oude naaimachine maar niet voor mijn Pfaff, dus met dit heb ik nu zo een voetje gekocht. Het is een partij roll zoom in dit topje dus ik heb nu geen angst meer voor dit.
-------------------------------------

The instructions ( in dutch) are pretty good, only they are talking about making a small hem of 5mm , well in this fabric that was not possible without a roll hem foot . I had one for an old machine but for my Pfaff I did not have one so I bought one, worked like a dream. I can sew now kilometers of roll hems. 


Bijna alles is genaaid met engelse naden , ook de mouwen , het ziet er zo netjes uit !
Ook in de Knip gebruiken ze een beleg voor de onder voorpand ,maar omdat mijn stofje transparant was heb ik gekozen voor een bies .
---------------------------------------
Almost everything is sewn with french seams, also the sleeves , looks so neat, I really like it! In the magazine they use a facing for the under front panel to finish the V neckline, but because of my transparent fabric I chose  to use a bias strip. 


Al met al ben ik heel blij met mijn chiffon topje.

Het is nu ook als PDF of print te bestellen bij KnipMode.nl 

---------------------------

I am really happy with this top. It is available at KnipMode.nl as a PDF or a print pattern.( dutch language)
2 comments: