Search

Monday, November 23, 2015

Jurk voor Lisa Ottobre 6/2013#24Ik heb dit Ottobre gekocht nadat ik een setje kinderondergoed op Facebook zag , zo mooi gemaakt , meteen besteld en daarna niet meer aan de ondergoed gedacht maar aan dit patroon , jurkje 24 "Curly Print"

Ik heb het al eerder twee keer gemaakt in tricot, zonder rits en met de achterpand aan de stof vouw geknipt ( wel de hals lijn 1 cm groter gemaakt ) en ik was al verliefd op die jurkjes.

Nu heb ik het in een rekbare denim met lurex draad, stof gekocht op de stoffen markt een paar manden geleden en gevoerd met een dunne katoen.
In de foto hierboven de achterkant ziet er een beetje vreemd uit maar de rits trekt niet of zo , ik denk dat het komt door de lichaamshouding .

In de Ottobre worden de mouwen niet gevoerd maar ik heb het toch gedaan, ik denk dat de zachte katoen is prettiger tegen de huid dan de spijkerstof .
Ook heb ik de mouwen gewoon lang gemaakt, lekker warm .

Ik heb maat 104 voor de bovenkant genomen met lengte van maat 110 en het past perfect.Voor de rest heb ik het heel snel in elkaar gekregen . Ik heb een keer een cursus op Craftsy.com  gekocht , "Sew Better, Sew Faster, Smart Construction" en helemaal afgekeken.Het jasje die bij die cursus hoort nog niet gemaakt , maar sindsdien naai ik alles achter elkaar tot op het moment dat ik naden moet persen en daarna ga ik weer naaien. ( de zijpanelen, de schoudernaden , de rok zijnaden, de mouwennaden voor buiten en voering stof en dan ga ik alles persen en zo ga ik door )


Lisa helemaal blij, ik ook :).

2 comments:

  1. Amazing post dear! You have a wonderful blog:)
    What about followingeach other on Instagram, Bloglovin, Twitter?.. :)

    www.bloglovin.com/blog/3880191

    ReplyDelete
  2. Thank you! Just starting with blogging and I really like it already. Thank you for taking the time to leave a message.

    ReplyDelete